SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vasaloppet

Vi har de senaste åren haft ungefär 40 starter under Vasaloppsveckan, med en majoritet under själva Vasaloppet.

 

Karlskrona SOK arrangerar ingen egen resa till Vasaloppet, men ett antal befintliga och tidigare medlemmar fortsätter traditionen med den så kallade "Dackebussen". Resan är omtyckt och prisvärd med många erfarna åkare som kan ge tips till nybörjarna. Avresa fredag morgon och hemresa måndag. Boendet är strax utanför Mora.

 

Ansvariga för resan är Jeanette och Håkan Andersson samt Gerd och Olof Blivik. Frågor om buss och boende, samt anmälan, sker till vasaloppsbussen@gmail.com.

 

Tänk på att du ska vara registrerad och betalande medlem i föreningen både det år du anmäler dig till Vasaloppet och det år du genomför loppet.

Vi ser väldigt gärna att du som skidåkare från Blekinge även genomför Vasaloppet som medlem hos oss eller någon av de andra skidklubbarna i distriktet. Vasaloppet ger en återbetalning till distriktet utifrån antal åkare från Blekingeklubbar. Den ersättningen är viktig för den fortsatta överlevnaden av längdskidspår och verksamhet i Blekinge. Väljer man istället någon av de "gratisklubbar" som finns, såsom Axa sportsclub eller Grönklitts IF, så hamnar all kick-back från Vasaloppet istället i Stockholms skidförbund eller Dalarnas skidförbund. Det gynnar ingen skidåkare i Blekinge.


 
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer